Vanemliku hoolitsuseta lapsed said 42 000 euro väärtuses kingitusi

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulusoovide puu kampaania raames kogutud kingitused.
Jõulusoovide puu kampaania raames kogutud kingitused. Foto: SEB Heategevusfond

SEB heategevusfondi projekti Jõulusoovide puu raames on tänaseks asendus- ja turvakodudes viibivatele lastele kogutud kingitusi 42 919 euro väärtuses.

Juba varavalges võttis jõulutaat oma furgooni peale suure hulga kingitusi, et viia need Eestimaa vanemliku hoolitsuseta lastele.

SEB heategevusfondi tegevjuht Triin Lumi: «Neljandat aastat järjest täidame annetajate abiga nende laste jõulusoovid, kelle koduks on asendus- või turvakodu. Kahjuks ei ole alati meie võimuses muuta seda, miks laps ei saa kasvada oma kodus, kuid heade eestimaalaste abiga saame tuua pisut rõõmu lapse silmadesse, kui ta avab jõuluõhtul oma kingipaki.»

Kingituste pakkijad lähenesid iga lapse soovile personaalselt ja soovide täitmisel peeti nõu ka asenduskodude kasvatajatega. Eesti on piisavalt väike ja nii on võimalik personaalselt suhelda iga abivajajaga ning kinkida lapsele täpselt seda, mida ta soovinud on.

Laste unistused olid väga erinevad. Soovide nimekirjas oli pehmeid mängukarusid ja nukke, Lego-komplekte, kirjusid käpikuid, MP3-mängijaid ja mobiiltelefone. Spordipoisid ja - tüdrukud soovisid uusi spordivahendeid: kelke, uiske ja suuski, jalgpallivarustust, poksikotte jpm. Kalapüügivarustus, binokkel, loodusteemaline raamat, habemeajamisaparaat ja tõukeratas – see on vaid osa laste põnevatest soovidest.

Populaarsed olid ka potid ja pannid, mis on tarvilikud iseseisvat elu alustavatele noortele. Oli ka hobidest ajendatud soove, näiteks akustiline kitarr või bassksülofon.

Neljandat aastat järjest kogus MTÜ SEB heategevusfond vanemliku hoolitsuseta laste unistused kokku Jõulusoovide puule. Enam kui kahe tuhande annetaja abiga täideti 1200 lapse unistused ning lisaks veel ka peremajade soovid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles