Töötud leiavad enim rakendust nõustamise, raamatupidamise ja uuringute alal

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Selle aasta esimeses kvartalis leidis suurem osa tööle saanud töötutest rakendust õigusabi, raamatupidamise, auditeerimise, maksu- või ärinõustamise ja uuringute alal.


Kui kokku leidis esimeses kvartalis töö 4095 registreeritud töötut, siis loetletud valdkonnas sai töökohad 814 inimest.

Hulgi- ja jaekaubanduses sai tööd 650 inimest. Sellele järgnes ehitus, kus sai tööd 479 inimest - üldehituses on praegu tööd vähem kui varem, peamiselt on saanud tööd maalrid ja ehituse abitöölised, sest siseviimistlust ja remonditöid on palju.

Sotsiaalministeeriumi tööturu osakonna peaspetsialist Helmi Tampere rääkis tänasel pressikonverentsil, et Saaremaal, Pärnus ja Tallinnas on väga suur osa töötutest läinud tööle hotellidesse.

Ida-Virumaal on aga 73 protsenti töötutest läinud liht- või oskustööliseks. Tallinnas ja Harjumaal on vastav number 60 ning Tartus 47 protsenti.

Jõgeval ja Tartumaal on Tampere sõnul teiste maakondadega võrreldes suurem juhtide ja tippspetsialistide osakaal tööd leidnud töötute seas.

Tallinnas ja Harjumaal on 47 protsenti töötutest läinud sellisele töökohale, mis on seotud oskuse ja käsitööga, Pärnumaal on palju inimesi läinud tööle kalatööstusesse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles