Loomakaitsjad: koeraomanikud pingutavad kontide andmisega üle

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka koera tervise eest tuleb regulaaselt hoolitseda.
Ka koera tervise eest tuleb regulaaselt hoolitseda. Foto: SCANPIX

Nii nagu inimesed ise kipuvad pühade ajal ülesööma, varitseb sama oht ka koeri, kes saavad liiga palju konte.

«Pühade ajal kipuvad inimesed söögiga liialdama ja ka koertele antakse ohtralt konte. Väga sagedasti esineb loomadel seetõttu sooleummistusi, mida arstid vaid operatsiooni teel ravida suudavad,» rääkis Kadri Võrel Eestimaa Loomakaitse Liidust. Hilinenud ravi on sellisel puhul eluohtlik ja lõpeb surmaga.

Sarnaselt inimesele haigestuvad ka lemmikud ning iga loomaomanik peab arvestama võimalike ravikuludega. Loomaarstide praktika näitab paraku, et pahatihti jäetakse haigestunud loom kas rahapuudusel või hoolimatuse tõttu siiski ilma ravita. See tähendab lemmikule piinarikast elu, mis halvimal juhul lõpeb enneaegse surmaga.

«Lihtne suuhooldus on alati tunduvalt odavam ning loomasõbralikum kui hilinenud ravi, mille tulemusena tuleb eemaldada enamus lemmiklooma hammastest,» rääkis Loomade Kiirabi Kliinikus töötav loomaarst Üllar Siir. Ta tõi näite, et nädalaid kestnud kõhulahtisuse ravi maksumus võib ulatuda mitmete sadade eurodeni, kuid koheselt loomaarsti poole pöördudes oleks piisanud vaid mõnest kümnest eurost.

Kohustus oma haigestunud või vigastatud loomale ravi võimaldamine on sätestatud ka loomakaitseseaduses. Selle kohustuse rikkumise eest on sõltuvalt asjaoludest võimalik loomapidajat vastutusele võtta nii kriminaal- kui ka väärteo korras.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles