Reisijat vihastas Tallinki suhtumine ratastooliga klienti

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ratastool.
Ratastool. Foto: SCANPIX

Tallinki reisijat pahandas laevafirma töötajate suhtumine ratastooliga reisijasse, kuid laevafirma väitel käitus inetult hoopis kurtja ise.

«Ma olen nende püsiklient ja saan laevafirmalt teateid, et toetage Elva lastekodu, aga see, kuidas nad ise puuetega inimestega käituvad, ei kannata mingit kriitikat,» rääkis nördinud mees Tarbija24..

21. detsembril 7.30 Helsingist väljunud laeva Rootsi lauda sööma läinud mees märkas, et seal olnud ratastooliga reisijal oli probleeme toidu kättesaamisega. «Näiteks ei saanud ta kohvi ja suhkrut kätte, sest need olid tema jaoks liiga kõrgel,» tõi mees näite.

Teised reisijad püüdsid teda aidata, aga inimesi täis restoranis oli see keeruline. Mees pöördus seepeale restorani töötaja poole palvega ratastoolis olijat aidata, kuid töötaja olevat mehe sõnul öelnud, et puudega reisijat on märgatud. «Aga kas ma pean talle kõik ette-taha ära tegema,» meenutas mees laevatöötaja sõnu.  

Ütlusest solvunud mees pöördus seepeale laeva infoletti ning soovis rääkida restorani juhatajaga ning talle lubati, et kuna kohe pole see võimalik, siis helistatakse talle kell 9. Kui oodatud kõnet lubatud ajal ei tulnud, läks ta uuesti infoletti ning talle pakuti ülemusega suhtlemiseks välja uus aeg, mis aga reisijale see ei sobinud, kuna siis hakkas laev Tallinna jõudma ja ta pidi olema autotekil. «Minu meelest pakuti mulle välja sihilikult välja aeg, kus ma pidin hakkama maale minema,» oli reisija veendunud. Maale jõudes sõitis mees esimese asjana Tallinki peakontorisse, kuid ka sealne töötaja ei suhtunud tema pöördumisse tõsiselt.

Reisija käitus kohatult

Tallinki pressiesindaja Luulea Lääne kinnitusel pöörasid töötajad ratastoolis reisijale igakülgset tähelepanu, reserveerides talle laua toiduväljapaneku vahetus läheduses, eemaldades segavad toolid ning küsides korduvalt, kas ta vajab veel abi.

«Reisija tänas ja ütles, et saab ise edasi hakkama ning abi ei vaja. Kui meie töötajad siiski abipakkumist jätkasid, vastas reisija lausa naljatades, et ta saab hakkama, tal endal ju ka rattad all,» rääkis Lääne. Ta lisas, et ka kaamerapilt kinnitas, et toitude kättesaamisel reisijal probleeme ei tekkinud. «Ilmselt oli see siis tõesti moment kohvimasina juures, mida töötajad tähele ei pannud ning teine kaasreisija ründas seepeale verbaalselt üht teenindajat, kelle vastus oli tõepoolest kohatu ning ta vabandab seepärast,» sõnas Lääne. Ta toonitas, et ratastoolis reisijal samas ühtegi pretensiooni ei olnud.

Infolauda pöördunud reisijast rääkides aga sõnas Lääne, et inimene oli ebaviisakas ning kasutas kohatuid väljendeid.

Laevafirma esindaja sõnul pakkus infotöötaja, et restoranijuht kohtub temaga kell 9 infolaua juures, kuid reisija ise tuli sinna sinna alles 9.10. «Infotöötajale andis restoranijuht edasi info, et saab uuesti tulla infolaua juurde 10 minuti pärast ja samas ka lisas, et on juhtumist buffeerestoranis teadlik ning asjaolude selgitamisega juba tegeletakse. Kahjuks see reisijale enam ei sobinud ning ta lahkus lausega, et ta seda asja nii ei jäta,» rääkis Lääne.

Ta toonitas, et kohustus abivajajaid aidata, kas nad on siis ratastoolis või mitte, on kõikidel Tallinki töötajatel. «Antud juhtumi puhul seda ka tehti, kuid kui meie töötajad kõike kohe ei märka, loodame ka kaasreisijate abivalmidusele,» leidis Lääne. Ta lisas, et kahjuks oli laevafirma töötaja vastus teise reisija pöördumisele kohatu ja vale. «Edaspidistel teeninduskoolitustel pöörame rohkem tähelepanu kindlasti sellele tähelepanu. Töötaja, kes on veel värske meeskonnaliige, mõistis oma viga ja vabandab,» lubas Lääne.

Pressiesindaja teada ettevõtte peakontori poole teisi reisijaid antud teemal pöördunud ei ole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles