Teadlane: kanasupp suudab tõepoolest gripi eemale peletada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanasupp on toitainerikas.
Kanasupp on toitainerikas. Foto: Panther Media/Scanpix

Teadlane, kes on uurinud peaaegu 20 aastat kanasupi mõju, leidis, et kanasupp tõepoolest aitab külmetust või grippi selle varajases faasis eemale peletada.

Dr Stephen Rennard Nebraska ülikooli meditsiinikeskusest on uurinud kanasuppi alates 1990ndatest aastatest ja tema kõige hilisemad uuringud näitavad, et kanasupp suudab immuunsüsteemi tugevdada ja vähendada grippi nakatumise võimalust, vahendas Consumer Affairs.

Katsetest selgus, et kanasupil on tagasihoidlik, kuid siiski võime vähendada teatud tüüpi valgete vereliblede liikumist ja seega vähendada viiruse levikut kehas.

Rennardi meeskond ei suutnud küll leida täpset koostisosa, mis immuunsüsteemile hea on, kuid selgus, et kui kanasupp inimese kehast välja jõuab, siis selle kasu kaob. Seega peaks külmetuse või gripisümptomite tekkimisel pidevalt kanasuppi sööma.

Teadlane avaldas ka testides kasutatud kanasupi tegemise õpetuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles