Kellest saab Eesti Energia ja Tallinna Vee järel uus koduomanike kiusaja?

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majake lumesajus
Majake lumesajus Foto: Tiia Villemson

Koduomanike liit korraldab traditsiooniline konkursi, mille raames valitakse koduomanike poolt 2012. aasta kõige kiuslikum ja kõige sõbralikum algatus, ettevõte, asutus või isik.

Konkurss toimub juba viiendat aastat järjest ja varasemalt on kiusaja tiitliga pärjatud Eesti Gaasi, kahel korral Tallinna Vett ja Eesti Energiat. Koduomaniku sõbra tiitel on läinud maksumaksjate liidule, konkurentsiametile, Rae, Jõgeva ja Harku vallale ning mullu õiguskantsler Indrek Tederile.

Kiusaja ja sõbra tiitli nominendid on välja pakutud liidu liikmete poolt ning lõpliku valiku tegi organisatsiooni hindamiskomisjon. Kokku on hääletamisel võimalik valida viie koduomaniku kiusaja ja seitsme koduomaniku sõbra vahel. Kiusajateks on välja pakutud kaugkütte hinnad, konkurentsiamet, Pärnu kaevetööd, elektri võrgutasud ja elektrienergia hinnatõus. Sõprade seas kuuluvad valikusse Kredex, teleuudised, kodualune maamaksuvabastus, saade «Kodutunne», taastuvenergiatasude vähendamine, Telliskivi Selts ja Mähe Selts.

 Liidu peasekretäri Priit Värgi sõnul on tiitli eesmärgiks juhtida seadusandja, kohalike omavalitsuste ja laiemalt ühiskonna tähelepanu kodutarbijate valupunktidele. Teisalt soovitakse tunnustada neid, kes on valmis seisma koduomanike heaolu eest. Värgi sõnul on sarnaselt eelmisele aastale negatiivse kangelase valimine populaarsem kui sõbra valimine.

Kiusajat saab valida SIIN ja sõpra SIIN.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles