Politsei hoiatab võimalike SMS-petturite eest

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mati Hiis / SL Õhtuleht.

Sel nädalal on lõuna prefektuuri juhtimiskeskus saanud mitmeid teateid Lõuna-Eesti maakondadest võimalike SMS-petturite kohta.

Politseile on laekunud mitmeid teateid kodanikelt, kelle telefonidele on laekunud sõnum teatega, et viimased on võitnud suure rahasumma. Sõnumid on kas eesti, vene või inglise keeles ning nendes lubatakse sõnumi saajale umbes 720 000 euro suurust võidusummat.

Seda tingimusel, kui väidetav võitja helistab antud telefoninumbrile tagasi või edastab sellele oma e-posti aadressi. Telefoninumbrid, millelt kahtlustäratava sisuga sõnumeid lõunaeestlastele on saadetud, algab numbritega «336372», telefoninumbri lõpp enamasti varieerub.

Politsei soovitab inimestel mitte pimestuda heauskselt suurtest lubatavatest võidusummadest, sest vägagi tõenäoliselt on tegu pettusega. Taolise lühisõnumi saades tuleks tõsiselt kaaluda enne oma isiklike andmete kergekäelist jagamist või etteantud numbrile tagasihelistamist kontrollida saatja usaldusväärsust selle telefoninumbri või saadetud lühisõnumi sisu järgi.

Praeguseks ei ole politseile teatatud, et keegi kirjeldatud skeemi järgi reaalselt pettuse ohvriks oleks langenud, kuid kui keegi sellise pakkumisega siiski kaasa on läinud ja petta saanud, tuleks sellest viivitamatult teatada politsei lühinumbril 110.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles