Spirituaalsetel inimestel on suurem risk vaimsete probleemide kogemiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
End spirituaalseks nimetavad inimesed kannatavad sagedamini vaimsete häirete käes, leidsid teadlased.
End spirituaalseks nimetavad inimesed kannatavad sagedamini vaimsete häirete käes, leidsid teadlased. Foto: SCANPIX

Värskest uuringust selgus, et end spirituaalseteks nimetavatel inimestel on tõenäosus kogeda kõiki vaimseid probleeme suurem kui usklikel või ateistidel.

Londoni teadlased leidsid, et «spirituaalsed» inimesed on vastuvõtlikumad nii ärevushäiretele, foobiatele ja neuroosidele, söömishäiretele kui ka mõnuainete sõltuvusele, vahendas The Telegraph.

Samuti leiti, et nad tarvitavad suurema tõenäosusega vaimsete häirete ravimiseks ravimeid.

Uuring viidi läbi 7403 juhuslikult valitud Inglismaa mehe ja naise seas, kelle käest küsiti nende spirituaalsete ja religioossete uskumuste ning vaimse tervise kohta.

35 protsenti vastanutest olid usklikud, 46 protsenti ei nimetanud end ei usklikeks ega spirituaalseteks ning ülejäänud 19 protsenti ütlesid, et neil on spirituaalseid uskumusi, kuid ei seo ennast ühegi konkreetse religiooniga.

Selle viimase grupi liikmed tarvitasid 77 protsenti tõenäolisemalt narkootilisi aineid või ravimeid, 72 protsenti tõenäolisemalt kannatasid foobia käes ning 50 protsenti tõenäolisemalt oli neil ärevushäire.

Uuring avaldati ajakirjas British Journal of Psychiatry.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles