Uuring: inimesed ei saa arstide kirjadest aru

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Digiretsept
Digiretsept Foto: Liis Treimann

Brittide uuring leidis, et ligi pooltel inimestel on raskusi terviseinformatsioonist, sh retseptide, kirjade ja tervisekaardi mõistmisega.

Arstid hoiatavad, et meditsiinilise sõnavara kasutamine võib ohustada Suurbritannias miljonite inimeste tervist, vahendas The Telegraph.

Uuringust selgus, et 43 protsenti tööealistest inimestest ei mõistnud õigesti või osanud kasutada igapäevast terviseinfot.

Üks uuringu läbiviijatest dr Joanne Protherone ütles, et süüdi ei ole inimeste lugemis- ja arusaamisoskus, vaid see, et materjalid on sõnastatud liiga keeruliselt.

Arusaamatused on viinud isegi selleni, et üks vanaproua läks tõlgi vastuvõtule, et paluda abi haiglast saadud kirjast aru saamisel. Üks härra aga pidi minema röntgenisse, aga kuna haiglas olid igal pool vaid sildid «Radioloogia» ja küsida ta kelleltki ei julgenud, jäigi tal uuring tegemata.

Probleem muutub üha tõsisemaks, kuna üha vähem kasutatakse telefonikonsultatsioone ja rohkem saadetakse e-kirju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles