Lugeja küsib: miks oli Viking Lotto jackpot mitu korda väiksem kui reklaamitud?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viking Lotto piletid.
Viking Lotto piletid. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Tarbija24 poole pöördus lugeja, kes tundis muret, miks oli 26.12.2012 oodatav jackpot välja reklaamitud üle 3 miljoni euro, kuid pool jackpoti võitnud eestlane sai vaid veidi üle 300 000 euro.

Vastab Eesti Loto turundus- ja müügidirektor Annely Luikmel:

«Kommunikeerime Viking Lotto puhul jackpoti maksimaalset võidusummat ehk jackpotti koos õnnenumbriga (lisaks on nii bänneritel kui trükireklaamidel kirjas ka eraldi õnnenumbri võidufondi summa). Viimane Viking Lotto jackpot tuli välja ilma õnnenumbrita, st õigesti arvati ära kuus põhinumbrit.

Kuna nende kuue numbri hulgas ei olnud õnnenumbrit, ei lisandunud summale ka õnnenumbri võidufondi. Jackpoti võidusumma jaguneb võitjate vahel võrdselt sõltumata sellest, millisest riigist on võitja. Siiani on olnud õnnenumbri võiduvõimaluse kommunikatsioon lotomängijate jaoks arusaadav.

Kuid et kõik oleks üheselt mõistetav ka nende lotomängijate jaoks, kes nii sageli lotot ei mängi, oleme tegemas täpsustust oma jackpoti teavitustes ja edaspidi viitame lisaks õnnenumbriga jackpotile ka kuue põhinumbriga jackpoti summale.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles