Pigieemaldaja ja puhastushalg ei asenda korstnapühkijat

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korstnapühkija.
Korstnapühkija. Foto: Reuters/ScanPix

Ehitus- ja aiakaupade jaeketis Bauhof müüdavad tõrvapuhastaja ja korstnapuhastushalg ei suuda korstnapühkijate sõnul siiski neid asendada.

«Need vahendid on korstnapühkija abistamiseks, mitte asendamiseks,» kinnitas korstnapühkija Marko Meister.

Tõrvapuhastaja, õigemini pigieemaldaja on Meistri sõnul mõeldud pigem igapäevaseks pidevaks kasutamiseks, korstnapuhastushalg aga tugevama ja tõhusama toimega ning tõsiste probleemide lahendamiseks.

«Juhul kui küttesüsteemi hooldada ja kütta õigete võtetega, ei ole neid vahendeid tarvis kasutada. Kui aga on eksitud kütmisel ning korstnasse on tekkinud pigi või on pigi lõõrides juba varasemast ajast, on tooted abiks küttesüsteemi puhastamisel,» rõhutas Meister.

Abivahendeid kasutades on korstnapühkimise tulemus Meistri sõnul tõhusam, pigi tuleb lõõriseintelt paremini lahti, sest on muutunud rabedamaks. «Pigieemaldajat soovitan kasutada pärast kütmist, kui lõõristik on juba soojaks läinud. Korstnapuhastushalgu soovitan kasutada enne korstna pühkimist,» juhendas Meister.

Ka korstnapühkija Juhan Räni sõnul on abivahenditest kasu, kuid oskamatul kasutamisel võib tagajärjeks olla korstnapõleng. «Eesti inimene hoiab nimelt kokku ja arvab, et need vahendid teevad tema kinnipigitanud küttekolded puhtaks. Need vahendid muudavad kivistunud pigi sõmeraks, kuivaks ja tuleohtlikuks,» toonitab ta.

Räni hinnangul tuleks umbes kaks nädalat pärast abivahendite kasutamist küttesüsteem korralikult puhastada, vastasel juhul võib järgneda tulekahju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles