Telefoni tuleb aku säästmiseks hoida ihule lähedal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
78 protsenti töötajatest kasutab nii tööks kui ka isiklikuks tarbeks sama nutitelefoni.
78 protsenti töötajatest kasutab nii tööks kui ka isiklikuks tarbeks sama nutitelefoni. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Nutitelefonide ajastul on aku kestvus jälle päevakorda tõusnud ja aku säästmine on muutunud ülioluliseks.

IT-spetsialist Mait Tafenau rääkis tänases Terevisioonis, et külma ilmaga telefon küll töötab, kuid tarvitab selleks palju rohkem akut. «Tootjad ütlevad, et kõige paremini kestab aku 0-30 kraadi vahel. Nii et külma ilmaga väljas kõndides tuleks telefoni kasutamist vältida ja helistada pigem käed-vaba seadmega,» selgitas Tafenau ja nentis, et mida lähemal kehale külma ilmaga telefoni hoida, seda kauem aku kestab.

Samuti soovitab ta näiteks metsa matkale minnes telefoni vahepeal välja lülitada, kuna halva leviga piirkonnas kasutab telefon levi leidmiseks väga palju akut.

Nutitelefonides on võimalik akut säästa valides, kui kiiresti lülitub telefoni ekraan välja ja millised rakendused peavad töötama. «Tuleb mõelda, kas on ikka oluline, et ma saan teate igast e-kirjast ja sõnumist - kavalam on hoida rakendused võimalikult vähe töös,» ütles Tafenau.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles