Osa reisijaid kuritarvitab busside tasuta pileteid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebe täistunniekspressis saab nüüd istekohti valida.
Sebe täistunniekspressis saab nüüd istekohti valida. Foto: Kristjan Teedema

SEBE bussijuht rääkis, kuidas viimasel ajal on hakanud tudengid oma koti jaoks nullpileteid ostma ehk kindlustama, et pikemal bussireisil keegi nende kõrvale ei istuks.

Eriti lihtsaks muutus selline ärakasutamine seoses võimalusega SEBE bussidele internetist piletit ostes endale ka kohad valida. Internetis ei pea soodustust tõendama ja bussi minnes nullpiletit ette ei näidata.

Nullpiletid ehk tasuta bussipiletid on ette nähtud eelkooliealistele lastele, puudega lastele, sügava puudega täiskasvanule ja sügava või raske nägemispuudega inimese saatjale. Internetist piletit ostes aga oma staatust kuidagi tõestama ei pea.

SEBE turundusjuhi Marel Kallase sõnul on tõepoolest võimalik nullpileteid sel moel pahatahtlikult ära kasutada, kuid neile teadaolevalt ei ole nullpiletite kuritarvitamist massiliselt ette tulnud.

«Kuigi nullpiletite väljavõtmine on muutunud lihtsamaks ja anonüümsemaks, ei hoia me nullpileti istekohta tühjana, kui reisija pole saabunud ja on teisi reisida soovijaid,» selgitas Kallas.

Kallase sõnul peavad nad seadusest tulenevalt tagama tasuta sõidu vastavat õigust omavatele reisijatele. «Kindlasti ei saa ega soovi me neid asetada kuidagi halvemasse olukorda kui teisi reisijaid. Sellest tulenevalt oleme taganud ka nullpileti väljastamise võimaluse eelmüügist. Jälgime,  kuidas see toimib ning oleme valmis rakendama uusi lahendusi, kui selle võimaluse pahatahtlik ärakasutamine muutub probleemiks,» kirjeldas Kallas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles