Köögiviljakrõpsud ei pruugi olla tervislikumad kui kartulikrõpsud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kartulikrõpsud
Kartulikrõpsud Foto: Valgamaalane

Tarbijaajakiri Consumer Reports uuris, kas tervislikuna kõlavad suupisted nagu oa- või köögiviljakrõpsud on ka tegelikult kasulikumad kui traditsioonilised kartulikrõpsud.

Eksperdid hindasid nelja sorti köögiviljakrõpsude, viit sorti oakrõpsude, viit peamiselt kartulijahust tehtud taimsete suupistete ja nelja sorti tavaliste kartulikrõpsude maitset ja toitainesisaldust.

Kokkuvõttes hinnati köögivilja- ja oakrõpsude toitainesisaldust heaks, teistel keskmiseks. Köögiviljakrõpsudes on ka palju vähem naatriumi kui kartulikrõpsudes.

Samuti olid mitmed testitud krõpsud siiski praetud ja sisaldavad palju rasva ja kaloreid.

Söömata soovitatakse jätta kartulipõhised köögiviljakrõpsud, mis maitsevad keskmiselt, maksavad rohkem kui kartulikrõpsud ja ei anna mingisugust toitumisalast eelist. Kui aga püüate naatriumi kasutamist vähendada ja tahate saada rohkem kiudaineid, siis soovitavad nad eelistada köögivilja ja oakrõpse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles