Lugeja küsib: kuidas teha kindlaks ühistu maal seisva auto omanik?

Tarbija24
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korrusmajade ees napib parkimiskohti.
Korrusmajade ees napib parkimiskohti. Foto: Liis Treimann/Postimees

 

«Meie korteriühistu maal pargib mitu kuud üks auto. Oleme hädas kõrval asuva üheksakordse maja elanike autodega, kes kasutavad meie ühistu maad oma autode parkimiseks, kuna neil omal ei jätku maja ees kohti. Tahaksin kindlaks teha, kellele see auto kuulub või vähemalt selle, kas ta ikka on meie maja elanik. Kuna kohti pole lõputult, siis kuidagi ei saa leppida, et keegi võõras on toonud oma suvekummidega auto meie hoovi «talvituma». Lumekoristus-kirjadele trepikodades ta pole ka reageerinud,» kirjutab nördinud elanik.

Vastab vandeadvokaat Maano Saareväli advokaadibüroost Sirk ja Saareväli.

Liiklusregistri andmetele juurdepääsu kord on kehtestatud majandus- ja kommunikatsiooniministri määrusega «Liiklusregistri elektroonsetele andmetele juurdepääsu kord». Siiski on sõidukiomaniku andmed juurdepääsupiiranguga andmeteks, mistõttu tavaliselt nende kohta infot ei väljastata. Taotlust esitades pidage silmas ülalviidatud korra § 2 lõike 1 punktis 3  sätestatud õigustatud huvi esiletoomise ja põhjendamise kohustuse järgimist.

Olukorra lahendamiseks on võimalik teha ka küsitlus ühistu liikmete seas sõiduki kasutaja väljaselgitamiseks. Kui see tegevus ei vii sihile, võite kaaluda liiklusseaduse § 92 lõike  2 nimetatud aluse ilmnemisel sõiduki teisaldamist. Samuti võite kaaluda ühistu poolt oma kinnistule parkimiskorda selgitava liiklusmärgi paigaldamist + teisaldamise lisatahvel.

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles