Goji- ja acai-marjad peavad loovutama supertoidu tiitli

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Draakonivilja peetakse suisa supertoiduks.
Draakonivilja peetakse suisa supertoiduks. Foto: SCANPIX

Goji- ja acai-marjad, granaatõunad ja papaiad kui supertoit on jäänud minevikku. Tänavu on selleks hoopis draakonivili.

Draakonivili (Hylocereus undatus) on kaktuse vili, mis algselt kasvas Lõuna-Ameerikas, aga nüüd leidub seda ka Tais, Sri Lankas, Bangladeshis ja Filipiinidel, kirjutab news.com.au. Vili on kasulik nii toorelt kui kuivatatult süües.

Vili on täis väikseid musti seemneid, ta maitse on magus ja terav ning meenutab pisut kiivit. Draakoniviljas on rikkalikult kiudaineid, kaltsiumi ja C-vitamiini. 100 grammi kuivatatud draakonivilju katavad pea poole päevasest C-vitamiini vajadusest. Draakonivili aitab alandada kolesterooli ja ning selles sisalduv vitamiin B-3 turgutab nahka, muutes selle siidiseks.

Mõnes riigis kasutavad diabeetikud seda, et alandada veresuhkru taset. Draakonivilja valides tuleks  võtta erkroosa, väikeste roheliste lehekestega vili, mille vars on veel painduv ning millel on värske troopiline lõhn. Toores draakonivili lõigatakse pooleks ning süüakse selle sisu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles