Lugeja küsib: kas pangakaardi kasutamine ühistranspordi kaardina on turvaline?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isic kaardid.
Isic kaardid. Foto: Mihkel Maripuu

Tarbija24 lugeja tundis seoses mitmete avastatud Tallinna tasuta ühistranspordi süsteemi turvaaukudega muret, kas rahvusvaheliste ISIC kaartide, mis on ka pangakaardid, kasutamine ühistranspordi kaardina on ikka turvaline.

Vastab SEB e-tehnoloogia divisjoni asedirektor Meelis Nurk:

«Kaart on füüsiline ligipääsuvahend, mis ei kanna strateegilist infot isiku sõitude vms kohta. Samuti on ISIC kaardi transpordilahendus täiesti lahus igapäeva pangateenustest, sellega seotud infost ja ligipääsuõigustest. Rääkides transpordialasest andmetöötlusest (sõidud, jms), siis see toimub Tallinna Linna transpordilahenduse süsteemis ning vastav turvalisus tagatakse isikule sealtpoolt.  ISIC/ITIC kaartidele ei saa transpordisüsteemis raha kanda. Nagu eelpool juba mainitud, siis kaarti kasutatakse ainult piletiomanduse tuvastamiseks. ISIC kaart on isikuline ja sarnaselt ID kaardile on sellele trükitud omaniku nimi ning pilt mistõttu ei saa seda ka antud aspektis võrrelda anonüümse Ühiskaardiga.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles