Aasta parimaks turismiajakirjanikuks valiti Sirje Niitra

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Novatours valis parimaks turismiajakirjanikuks Sirje Niitra.
Novatours valis parimaks turismiajakirjanikuks Sirje Niitra. Foto: Indrek Kask

Reisikorraldaja Novatours valis 2012. aasta parimaks turismivaldkonda kajastavaks  ajakirjanikuks Postimehe ajakirjaniku Sirje Niitra.

Novatoursi juhtkond lähtus oma valikus endasõnul eelkõige teemakäsitluste professionaalsusest ja ajakirjanduse eetikakoodeksist.

«Professionaalsed ajakirjanikud tulevad esile siis, kui ilmnevad keerulised situatsioonid. Sirje Niitra teema valdamine ja loo korralik ettevalmistus ja tulemus võiks olla eeskujuks eriti noorema põlvkonna ajakirjanikele,» selgitas Novatoursi tegevjuht ja juhatuse liige Andree Uustal.

Viimastel aastatel on olnud positiivseid märke ja arenguid turismiteemade kajastamisel, kuid minna on Uustali sõnul veel pikk maa. «Paljudes väljaannetes käsitletakse turismi ja reisimist meelelahutusveergude ühe osana. Ajakirjanikud ei tee vahet reisikorraldajal ja reisibürool, väljamineval ja sissetuleval turismil, rääkimata minimaalsest eeltööst, enne küsimuste koostamist intervjueeritavale,» nentis Uustal.

Sirje Niitra turismiteemalised artiklid ilmusid Postimehe portaalis Tarbija24.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles