Lugeja küsib: millal tuleb teha avaldus, kui internetis kaupa müünud inimene pettis?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hoolimata arve tasumisest, pole laps loodetud pakki saanud.
Hoolimata arve tasumisest, pole laps loodetud pakki saanud. Foto: SCANPIX

«Laps andis oma sünnipäeva raha mulle, et ostaksin internetis kaudu talle X-box konsooli, leidsime müüja (soov.ee-st). Tegin ülekande (52.69 eurot), leppisime kokku, et Smartpostiga saadab, aga kaupa kätte ei saanud ja rohkem ühendust ei võetud. Saime nende sugulase kätte, lubas uurida, et miks sedasi tehti, aga ei midagi. Sellest on nüüd kuu möödas. Kas tasub veel politseisse avalduse teha või kui kaua saab üldse sellelaadseid avaldusi esitada?» soovis küsija teada.

Vastab juhtivkorrakaitseametnik Maarja Punak.

Teie suhtes on toime pandud kelmus ja Teil on õigus pöörduda politseisse avalduse kirjutamiseks. Kindlasti tasub see avaldus teha, kuna vastasel juhul jääb süüdlane karistamata ja paneb sarnaseid tegusid ka edaspidi toime. Avalduse esitamise tähtaega otseselt olemas ei ole, piiravaks saab vaid see, et teise astme süüteod, nagu ka see siin, aeguvad viie aasta möödudes. Pärast seda aega neid enam menetleda ei saa. Samas, mõistlik oleks esimesel võimalusel politseisse pöörduda, sel juhul saab politsei tegeleda kohe tõendite kogumisega (teatud aja möödudes mõned tõendid kaovad, näiteks videosalvestised kirjutatakse üle) ja ära hoida uusi rikkumisi.

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles