Kuulus Kadrioru kohvik andis alla

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadriorus asuv Park Cafe oli külastajate seas populaarne.
Kadriorus asuv Park Cafe oli külastajate seas populaarne. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Tallinnas Kadrioru pargi veerel kuulsust kogunud Park Cafe pani hoolimata kohtuvõidust oma uksed kinni, kuid selle pidajate sõnul pole välistatud uue koha avamine.

«Kohtuvaidlus on läbi ja me võitsime selle,» rääkis Park Cafe koos abikaasaga rajanud Ingrid Talgre. Talgre sõnul lootsid nad pärast seda kohtuotsust, et linn teeb neile kui esialgsel konkursil teise punktisumma kogunutele ettepaneku rendileping sõlmida, kuid linn otsustas korraldada uue konkursi ja teistsuguste tingimustega.

«Ausalt öeldes, aasta sellist virelemist, et kas teeme või ei, kas pikendatakse lepingut või ei, viis meid sellisesse majanduslikku olukorda, et meil ei olnud võimalik sellest konkursist osa võtta,» tõdes Talgre. Nii otsustatigi kohvik novembris kinni panna.

«Praegu on meil väike šokolaadipood Suur-Karja tänaval, aga meie kooke ja saiu sealt osta ei saa,» tõdes Talgre. Kuigi väga kindlatest tulevikuplaanidest ei soovinud ta rääkida, möönis naine, et heameelega nad jätkaksid. «Meie heade klientide nimel me oleme sunnitud midagi tegema,» rõhutas ta.

Tallinna kommunaalameti juhataja asetäitja Tarmo Sulg oli uuest rentnikust rääkides kidakeelne, kuna lepingut pole veel lõplikult vormistatud. Täpsemalt saab uuest rentnikust tema sõnul rääkida uuel nädalal. Uus söögikoht peaks tema sõnul uksed avama 15. mai ja 15. juuni vahel.

Küsimusele, miks ei teinud linn pakkumist esialgsel konkursil teiseks jäänud senisele rentnikule, vastas Sulg, et «me tahtsime linnarahva jaoks parimat leida ja ka rendihind on meie jaoks on oluline». Ta kinnitas, et konkursi võitnud uus rentnik oli nõus maksma senisest kõrgemat renti.

Viie aasta eest Kadriorgu Luige tiigi äärde kohviku rajanud OÜ Chocoholik vaidlustas eelmise aasta jaanuaris rendikonkursi tulemused. Toona ütles Ingrid Talgre, et neil ei ole midagi selle vastu, kui konkursi keegi teine võidab, kuid tulemused peavad olema selged ja kõigile üheselt mõistetavad. Esimese konkursi võitnud firma Savello aga ei vasta esitatud tingimustele, kuna ei tegele otseselt toitlustamisega, nagu konkursi tingimustes kirjas oli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles