Kuidas lennukis mõnusalt tukkuda?

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix
Ees ootab unelmate puhkus, kuid enne seda tuleb kannatada 13 tundi kitsal lennukiistmel. Ajakiri The Independent Traveler annab nõu, kuidas see aeg mõnusalt põõnates mööda saata.

Vali õige iste

Sellest, kus sa istud, sõltub lennureisil üsna palju. Tukastamise eesmärgil on parim valida aknaalune koht, kus saab vastu seina nõjatuda, lisaks on sul siis kontroll kardina üle.

Vähem käsipagasit

Kui võtad lennukisse liialt käsipagasit, võib juhtuda, et oled sunnitud selle istme alla paigutama. See tähendab automaatselt vähem ruumi jalgadele ja kehvemat und. Teine võimalus on esimeste seas lennukisse trügida ja istme kohal asuv pagasilaegas kiirelt täis toppida.

Vähem kohvi

Kohvist ja koolast loobumine on klassikaline nõuanne, kui teemaks uni, nii ka lennureisi puhul. Eelista joogiks vett või mahla.

Otsi padi ja tekk

Nõudlus tekkide-patjade järele on pikematel lendudel suur ja seega ei tasu nende küsimisega viivitada õhtutundideni. Kui kodus olemas, võta kaasa täispuhutav kaelapadi.

Võta kingad jalast

Võta kingad jalast, nii paraneb jalgade vereringe ja sa tunned end mugavamalt. Seda silmas pidades tasub enne reisi jalga panna puhtad ja aukudeta sokid.

Vaikus

Kõrvaklapid, mis summutavad mootorite müra isegi 80 protsendi ulatuses, on sagedastele lennureisijatele asendamatud abimehed. Kuna sarnased kõrvaklapid on üsna kallid, võib alternatiivina proovida ka kõrvatroppe, mis pole küll kaugeltki sama efektiivsed.

Hoia valgusest eemale

Naabri teleriekraani ja tulede eest kaitseb silmi hästi mask ja enamik lennufirmasid jagab neid pikematel sõitudel reisijatele, kuid kindluse mõttes võid kohvreid pakkides tasku pista ka enda oma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles