Lauristin: kriisi haripunkt saabub sügisel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marju Lauristin .
Marju Lauristin . Foto: .

Sotsioloog Marju Lauristin tõdes eile Tartus esinedes, et tema hinnangul saabub kriisi haripunkt eeloleval sügisel ning kõige suurema löögi alla satuvad alla 30-aastased lastega pered.

«Need pered on võtnud kodurajamiseks laene, nii et nendel saab kasvava tööpuuduse ajal raske olema,» vahendas Õhtuleht Lauristini sõnu seminaril «Majanduslanguse mõju ühiskonnale».

Samas toonitas sotsioloogiaprofessor, et praegust kriisi ei pea me võtma ainult negatiivselt, vaid nägema selles ka võimalust vaadata üle oma väärtused.

Lauristini sõnul oleme me palju saavutanud majanduses, kuid kaotanud elukvaliteedis ja Eestis süveneb järjest sotsiaalne ebavõrdsus.

Eestis paradoksina tõi ta välja, et ehkki uuringud kinnitavad, et Eesti inimestele on sotsiaalsed väärtused olulised, valivad valimistel needsamad inimesed ikkagi erakondi, kelle jaoks pole sotsiaalsed väärtused prioriteediks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles