42 reisiettevõtet sattus musta nimekirja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puhkusereis.
Puhkusereis. Foto: SCANPIX

Pühapäevaks, 20. jaanuariks tuli reisifirmadel esitada tarbijakaitseametile eelmise kvartali müügiaruanded, et amet saaks hinnata nende rahaliste vahendite vastavust tarbijate ees võetud kohustustele. Aruande on tänase seisuga jätnud esitamata 42 ettevõtet.

Kokku oleks aruande pidanud esitama 264 reisifirmat. Eelmise kvartaliga võrreldes on olukord halvenenud – aruande jättis esitamata 37 ettevõtet. Tarbijakaitse hinnangul ei saa praegust olukorda pidada rahuldavaks, kuna aruannete esitamine on turismiseaduse järgi kohustuslik kõikidele reisiettevõtjatele.

Aruanded on tarbijate majandushuvide kaitse oluline komponent, sest nende alusel kontrollib tarbijakaitseamet seda, kas firmade tagatissummad on piisavalt suured või mitte. Reisifirma tagatis on niinimetatud kohustuslik kindlustus, millest kaetakse firma maksejõuetuse korral reisijate kojusõit ning tagastatakse tarbijatele ärajäänud reiside ettemaksud.

Aruannete esitamise kohustust eiranud ettevõtete nimed avaldab amet internetis mustas nimekirjas. Nimekiri on abivahend tarbijatele, kes soovivad enne reisi ostmist kontrollida firma usaldusväärsust.

Must nimekiri asub siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles