Kyäni jätkab Eestis turundustegevust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mustikad.
Mustikad. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Toidulisandite tootja ja otsemüügifirma Kyäni sai Eesti Veterinaar- ja Toiduametilt ning Eesti Tarbijakaitseametilt ametliku kinnituse, et käimas ei ole ühtegi menetlust Kyäni müügimudeli ega toodete osas.

Sellega seoses jätkab Kyäni Eestis oma väljakujunenud turundustegevusi, teatas ettevõte pressiteate vahendusel.

Kyäni on soovituspõhine otsemüügifirma, mis tegeleb vitamiine, mineraale ja teisi looduslikke toitaineid sisaldavate toidulisandite müügiga.

Kyäni juhtkond kohtus eelmisel nädalal Eesti Veterinaar- ja Toiduameti peadirektori ja teiste juhtkonna liikmetega. Kohtumisel tuvastati, et Õhtulehes Kyäni toodete kohta avaldatud väited olid valed, teatas ettevõte. Selle kohta on veterinaar- ja toiduametilt ka kirjalik kinnitus.

«Oleme saanud Eesti Veterinaar- ja Toiduametilt kinnituse, et Kyäni on ametit oma toodetest teavitanud vastavalt Eesti seadusandlusele ning meie tooteid tohib Eestis müüa ja turustada,» lausus Kyäni Soome ja Baltikumi regiooni juht Ira Linea von Witte. «Samuti on meil kinnitus tarbijakaitseametilt, et nad on läbi vaadanud Kyäni soovituspõhise müügimudeli ning tegu on tegelikul tootemüügil põhineva kompensatsioonisüsteemiga, mida ei saa segamini ajada ebaseaduslike püramiidskeemidega.»

Õhtuleht kirjutas 5. jaanuaril, et endine kolmikhüppaja Virge Naeris osaleb kahtlases müügiskeemis ehk tegeleb Kyäni mahla müügiga ning viitasid, et veterinaar- ja toiduamet on lubamatu aine sisalduse tõttu keelanud ühe neljast Kyäni kaubamärgi all müüdavast tootest ning heidab toodete turustamisele ette ka teaduslikult tõestamata ja seega keelatud väidete kasutamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles