Hiiumaa haigla kardab jääda kiirabiteenuse õiguseta

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiiumaalt saadeti raskemini vigastatud helikopteriga Tallinnasse.
Hiiumaalt saadeti raskemini vigastatud helikopteriga Tallinnasse. Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Hiiumaa haigla osutab nii eriarstiabi- kui kiirabiteenust, kuid käimasoleval üleriigilisel kiirabiteenuse konkursil võib haigla kiirabirahata jääda.

Riik on otsustanud kiirabiteenuse kvaliteedi ja efektiivsuse parandamise sildi all juba tänavu korraldada üle-eestilise konkursi, kirjutab Hiiu Leht. Hiiumaa on sel konkursil koos Läänemaa ja osa Harjumaaga seatud ühte teeninduspiirkonda.

Sisuliselt on loodud võimalus, et mõni mandri pakkuja võidab selle piirkonna konkursi ja hiidlastele hakkab kiirabiteenust osutama mõni suur mandri haigla. Kiirabiteenuse valverahade kaotus tähendaks haigla jaoks suurt, kuni 100 000 eurost eelarveauku, mida muude teenuste arvelt katta ei suudeta.

Kolmapäeval olid maavalitsuse kutsel Hiiumaal terviseameti peadirektori asetäitja tervishoiualal Üllar Kaljurand ja erakorralise meditsiini büroo juhataja Kalev Pahla, et kohalike mureküsimustele vastata.

SA Hiiumaa Haigla nõukogu esinaine Vilma Tikerpuu küsis, miks konkursikorraldajad otsustasid saare siiski mandri piirkonnaga liita. Kaljurand vastas, et vaidlused kestsid viimase minutini ja otsus tehti lootuses, et konkurss toob kaasa ka uusi võimalusi. Peaarst Gennadi Aavik oli ette pessimistlik, kas konkurssi õnnestub võita, kuna eelistatakse suuremaid teenusepakkujaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles