Bussiga saartele sõitmine läheb kallimaks

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kallinev ülesõit kergitab ka bussipiletite hinda.
Kallinev ülesõit kergitab ka bussipiletite hinda. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Enamik bussifirmadest tunnistab, et pisut tõusev piletihind parvlaevaliinidel, ehkki mitte ainsa põhjusena, kergitab ka bussipileti hinda.

«Meist sõltumatu hinnatõusu tõttu oleme sunnitud korrigeerima bussipiletite täispileti hinda Kuivastu–Virtsu üleveo korral 20 sendi võrra,» tunnistas Saarte Häälele Sebe turundusjuht Marel Kallas.

Ta selgitas, et kuna kaugbussiliinidel eraldi parvlaevapileteid ei müüda, siis on bussipileti hinna sisse tinglikult arvestatud Väinamerel ülevedajale edasimakstavad kulud, mis suurenevad veebruarist bussiettevõtte jaoks ühe reisija kohta 0,18 eurot. Bussi üleveo hinnale lisandub veel 1,57 eurot. Sebe on Kallase sõnul seega olukorras, kus bussiettevõte tasub ka bussi üleveo eest ja soovib samas säilitada reisijale atraktiivset soodustuste süsteemi.

Bussifirma AS Sareta ühe omaniku Ivar Liiva sõnul mõjutavad laevapiletite, aga ka näiteks kütuse, bussijaamade, elektri jm hinnatõusud paratamatult ka bussipiletite hinda.

Go Busi piletihind tõuseb siiski juba alates veebruarist ning 1 euro võrra. Seda erinevatest hinnatõusudest lähtuvalt. Samas on Go Busil näiteks varahommikused esimesed bussisõidud ning õhtune viimane sõit odavamad kui päevased sõidud. Sarbuss piletihinda kergitada ei plaani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles