Amet: aprikoosiseemnete ekstrakt pole reklaamist hoolimata ravim

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aprikoosiseemne ekstrakti eksitav reklaam.
Aprikoosiseemne ekstrakti eksitav reklaam. Foto: Fragment sojapood.ee lehelt.

Ravimiamet peab eksitavaks reklaami, mille kohaselt sojapood.ee-s müüdav aprikoosiseemne ekstrakt peaks ravima raskeid haigusi, sh hävitama vähirakke.

«Tegemist on meie hinnangul tarbijate eksitamisega, kuna aprikoosiseemnete ekstrakt ei ole ravim, kuid reklaamis omistatakse sellele erinevaid raskeid haigusi raviv toime. Selle tulemusel võib tarbija  põhjendamatult loota, et selle toote kasutamine aitab nende haiguste vastu ning  lükata edasi arsti poole pöördumist või katkestada arsti poolt määratud ravi,» rääkis ravimiameti müügilubade osakonna juhataja Margit Plakso, miks amet pöördus tarbijakaitseameti poole.

Ta lisas, et keegi selle reklaamiga seoses ravimiameti poole otseselt ei pöördunud, kuid see jäi silma ameti endi töötajatele.   

Plakso kinnitusel teavitavad nad aastas neljal-viiel korral tarbijakaitseametit juhtumitest, mis on seotud eksitava reklaamiga.

Aprikoosiseemnete ekstrakti reklaamitakse kui ravimit, mis aitab vähirakke hävitada ja reumat ravida, lisaks olevat sel valuvaigistav ja vererõhku reguleeriv toime.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles