Kohus lubas trahvi ositi maksta, kuid täitur arestis ikka konto

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Kuigi kohus lubas liiklustrahvi tasuda aasta jooksul jupphaaval, arestis täitur ikkagi võlglase konto ja saatis tema töö juurde kirja.

Kiiruse ületamise eest politseilt trahvi saanud Vallo pidi raha ära maksma 24. novembril, kuid selleks ajaks ei saanud ta vajalikku summat kokku, kirjutab Õhtuleht.

«19. novembril saatsin politseisse kirja, et saatku asi täiturile, et mul ei ole ka nüüd võimalik seda maksta,» rääkis mees, kes lisas kirjale ka kõik enda kontaktid.

Kuna midagi edasi ei toimunud, siis uuris mees välja, milline kohtutäitur temaga tegeleb ning võttis nendega ühendust. Kohtutäituribüroost soovitati mehel pöörduda kohtusse ning 15. jaanuaril jõustunud kohtumääruse kohaselt lubati mehel trahvi maksta aasta jooksul osade kaupa.

«Nagu ma hiljem teada sain, alustas täitur toiminguid 23. jaanuaril, 25. jaanuaril arestiti konto ja 28. jaanuaril tuli töö juurde kiri, milles nõuti raha kinnipidamist, autole pandi keeld jne,» imestas mees, kes 29. jaanuaril pöördus ta juristi poole ja alles viimase sekkumine andis loole tagasikäigu.

Õhtuleht palus ka kohtutäiturilt kommentaari, kuid Tallinna kohtutäituri Hille Kudu asendaja Reelika Nuudi teatas, et loos on faktivead sees, aga tulenevalt ametisaladuse hoidmise kohustusest ei ole tal võimalik faktivigu parandada ega täpsustada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles