Hollandi lendur jäi lennu ajal magama

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade lennuki aknast.
Vaade lennuki aknast. Foto: SCANPIX

Hollandi odavlennufirma kapten jäi lennu ajal lukus kokpiti ukse taha, kui tema kolleeg lennu ajal suigatas.

Hollandi ametivõimude teatel juhtus vahejuhtum septembris firma  Transavia lennukiga Boeing 737, mis lendas Kreetale, kirjutab Telegraph. See juhtum avalikustati alles eile pärast Hollandi lennuohutusameti raporti valmimist.

«Pärast kahe ja poole tunnist lendu lahkus Hollandis registreeritud lennuki kapten kokpitist, et minna tualetti,» seisab raportis. Kui ta veidi hiljem soovis naasta, oli uks lukus. Lennukikapten proovis sisetelefoni abil võtta esimese ohvitseriga ühendust, et sisse saada, kuid talle ei vastatud.

Kui tal õnnestus lõpuks kokpitti pääseda, siis selgus, et esimene ohvitser magas.

Hollandi lennuohutusamet nimetas olukorda ohtlikuks. Juhtumi kohta algatas uurimise odavlennufirma Transavia, mis kuulub KLM ja Air Francile. Hollandi lLennuohutusameti langetab otsuse pärast lennufirma aruande valmimist.

Intsident tuli avalikuks enne vastuolulise uue euroliidu õigusakti jõustumist, mis lubaks pilootidel teha pikemaid vahetusi.

Briti lendurite assotsiatsiooni kinnitusel lubaks uus kord lenduritel lennata senise 16 tunni ja 15 minuti asemel 20 tundi päevas. Eelmisel aastal tehtud uuringu kohaselt on neli pilooti kümnest lennu ajal uinunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles