Theraflu pakend pole piisavalt lapsekindel

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Theraflu siirup.
Theraflu siirup. Foto: Novartis

Ameerika tarbija tervist kaitsev Novartis Consumer Healthcare kutsus müügilt tagasi Theraflu siirupi, mis pole ameti hinnangul piisavalt lapsekindel.

Novartis on müügilt tagasi kutsunud 2,3 miljonit Theraflu ja Triaminicu siirupipudelit, kuna lapsekindel kork on tegelikult laste jaoks kergesti avatav. Nõnda ähvardab lapsi mürgituse oht, kirjutab Consumer Reports.

Novartisele on laekunud praeguseks 12 kaebust, kus laps on lukustatud korgi avanud, neljal juhul on laps ka siirupit endale suu kaudu manustanud. Üks laps vajas meedikute abi.

Nimetatud tooted sisaldavad aineid paratsetamool ja difenhüdramiin, mida tohib müüa vaid lapsekindlates pakendites, sest ained on mürgised.

Müügilt kõrvaldatakse 24 erinevat tüüpi Triaminicu ja Theraflu siirupit, mida müüdi 2010. aasta maist kuni 2011. aasta detsembrini kõikvõimalikes supermarketites, väikekauplustes ja ravimipoodides umbes 5 dollari eest.

Theraflu tooteid siirupina Eesti turul müügil ei ole. Eestis on müügiluba vaid suukaudse lahuse pulbritel ning kapslitel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles