Lugeja küsib: kas mehe võlgade pärast on võimalik raha naise kontolt kinni pidada?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

«Minu vanemad on ametlikult abielus, ent elavad juba ligi 10 aastat lahus. Mõned päevad tagasi tuli ilmsiks, et isa on oma nimele ostnud mitmeid erinevaid asju (sh televiisor, videokaamera, mobiiltelefon jm tehnikat). Antud asjade ostusumma küündib 1700 euroni. Kuna isa ei ole maksevõimeline (on töötu), siis võlgade kättesaamiseks on asi antud inkassofirmasse. Kas inkassol on õigus võlgade tasumist nõuda abikaasal? Kas on võimalik, et võlgade sissenõudmiseks võetakse raha ema pangakontolt?» soovib küsija teada.

Vastab jurist  Hanna Kivirand õigusbüroost Puurits & Partnerid.

Kui tegemist ei ole kohustusega, mille abikaasa on võtnud perekonna vajaduste rahuldamiseks, siis vastutab see abikaasa kohustuse eest oma lahusvaraga ja pooles väärtuses ühisvaraga. Seega, kui võlad on Teie isal tekkinud isiklike asjade soetamise tulemusel, vastutab tema ainuisikuliselt nende kohustuste täitmise eest ja Teie ema kontolt nende võlgade katteks raha võimalik kinni pidada ei ole.

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles