Läti ja Leedu pankade teenindus on siinsest parem

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuest aastast kontonumbrid pikenevad.
Uuest aastast kontonumbrid pikenevad. Foto: Toomas Huik/Postimees

Uuringufirma Dive viis 2012. aasta lõpus taas läbi uuringu «Dive Top3», milles leiti, et Läti ja Leedu pankade teenindus on siinsest parem.

Eesti kolme parima teenindusega panka olid vastavalt järjestusele: Danske Bank (91,4 protsenti), Nordea pank (89,6) ja Swedbank (88,4).

Uuringu järgi pakub Eestis väga head teenindust vaid Danske Bank, ületades hea ja väga hea tulemuse vahelise 90 protsendi piiri, samas kui Lätis ja Leedus ületas sama piiri viis panka. Sellest lähtuvalt on mõjutatud ka riiklikud keskmised, kus nii Läti (89,4 protsenti) kui ka Leedu pankade teenindustase ületab üsna märkimisväärselt Eesti pankade keskmist koondtulemust (83,2).

Kui võrrelda 2012. aasta tulemusi tunamullusega, võib öelda, et tulemus on tervikuna paari protsendipunkti võrra paranenud, ent teeninduse ühed kõige olulisemad tegurid, nagu kliendi vajaduste väljaselgitamine ning neist lähtuvalt parimate lahenduste pakkumine ja kontakti lõpetamine, on endiselt kõige nõrgemad kohad kontaktivoos.

Dive Eesti tegevjuhi Kerli Soosaare sõnul annab antud valdkonnauuring hea võimaluse võrrelda ka erinevaid pangandusgruppe, mis läbivad erinevaid riike.

«Eelnevatel aastatel pole juhtunud, et üks pangandusgrupp näitaks parimaid tulemusi kõigis kolmes Balti riigis üheaegselt. Danske Banki saavutus olla parima teenindusega pank korraga nii Eestis, Lätis kui ka Leedus on kahtlemata märkimisväärne tulemus ning tunnustus, et organisatsioonis väärtustatakse klienditeenindust väga kõrgelt. Kuid teistest riikidest nõrgem koondtulemus osutab, et meil on mõnevõrra rohkem arenguruumi üldistes teenindusaspektides,» lisas Soosaar.

Uuringu eesmärk oli kaardistada Balti riikide pankade teeninduse taset ja selle vastavust üldlevinud teenindusstandarditele. Uuringus kasutati Mystery Shopping meetodit ning sellesse oli kaasatud seitse Eesti suurimat panka, Lätist üheksa ja Leedust kümme panka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles