Viru keskuse juht: hirmust ülesaamine aitab kriisist välja

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Viru keskuse juhatuse liikme Ants Vasari sõnul on praeguse kokkuhoiurežiimi pidurdamine sama oluline, kui olnuks kriisieelne laristamise peatamine.


Äripäeva toimetus tuli mõni nädal tagasi välja üleskutsega kulutada iga nädal praegusest 100 krooni rohkem, mis kasvataks Eesti kaubanduse aastakäivet kümnendiku ehk 5,2 miljardi krooni võrra.

Ants Vasar ütles tänasel Viru keskuse pressikonverentsil, et buumi ajal tundus, et palgad ja varade hinnad tõusevad igavesti ning kui must tulevik oli juba ette teada, oleks analüütikud tegelikult võinud rohkem häält teha.

Nii arvas Vasar ka Äripäeva ettepaneku kohta, et see on väga mõistlik, kuna aitab praegusest madalseisust kiiremini üle saada. Samas on kõnealune idee tema hinnangul tavainimesele raskesti arusaadav. «Inimesed ei võta seda väga tõsiselt, kuigi ta sisu on väga tõsine,» lisas ta Tarbija24.ee'le antud intervjuus.

Vasar märkis, et kui õigel ajal oleks hakatud rääkima, et nüüd hoidke tagasi ja ärge laristage, siis me oleks küll kriisi läinud, aga mitte nii sügavalt nagu praegu. Nii tuleks tema sõnul ka nüüd kiiremini üle saada hirmust selle ees, et kõik läheb üha kehvemini.

«Mida varem inimesed sellest seisust üle saavad, et kõik on paha, raha ei ole, hoian kokku, ei saa investeerida, hoiule panka ka ei julge panna, ostan kulla ja matan maha, seda kiiremini see kriis üle läheb,» kinnitas Vasar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles