Swedbank paneb kinni nii kontoreid kui automaate

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elva ja Märjamaa rahval tuleb nüüd rahaasju ajada pangabussis.
Elva ja Märjamaa rahval tuleb nüüd rahaasju ajada pangabussis. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

 Sel aastal lõpetavad tegevuse kuus Swedpanki pangakontorit ning sularahaautomaate jääb 25 võrra vähemaks.

Alates 1.juunist  sulgevad uksed Marienthali ja Kawe kontor Tallinnas, Põhjakeskuse kontor Rakveres ning 1. juulil Elva ja Märjamaa kontorid. Pärnu Teatri kontor suletakse märtsis, teatas Swedbank. Elvas ja Märjamaal hakkab kontoreid asendama Swedbanki pangabuss, samuti jäävad mõlemasse kohta alles sularahaautomaadid ning senised sularaha sissemakseautomaadid seadistatakse ümber sularaha ka välja andma.

Swedbanki jaepanganduse tegevdirektor Ulla Ilissoni sõnul vähendab pank kontorivõrku eelkõige vähenenud kasutatavuse tõttu.  «Inimeste kasvav soov teha pangatoiminguid elektroonilistes kanalites on otseselt mõjutanud meie kontorite külastatavust – näiteks mõnes suletavas kontoris on klientide hulk viimase viie aasta jooksul langenud ca 40 protsenti, mullu aga enam kui 10 protsenti,» rääkis Ilisson. «Seetõttu viimegi kontorivõrgu vastavusse reaalse olukorraga. Rohkem muudatusi hetkel plaanis pole,» lisas ta.  

Sularahaautomaatide võrk väheneb reaalselt 25 masina võrra, peamiselt Tallinnas ja Tartus kohtades, kus seni on olnud mitu masinat kõrvuti. «25 võrra väheneb küll masinate arv, kuid reaalseid sularaha väljavõtu kohti on ainult kuue võrra vähem – viis neist Tallinnas ja üks Tartus,» selgitas pangaesindaja.

«Oleme mullusest kogemusest õppinud ega võta maha ühtki automaati, mille läheduses muid võimalusi sularaha saamiseks pole,» lubas ta.

Illisoni  sõnu jälgiti pikalt masinate käibeid, analüüsiti piirkondlikku esindatust ning paiknemise tihedust. «Swedbanki kliendid maksid eelmisel aastal ligi 12 protsenti  rohkem kaardiga kui aasta varem. Aastas võtavad ainuüksi Swedbanki ettevõtetest kliendid juurde mitu tuhat kaardimakseterminali, et pakkuda oma klientidele mugavamat viisi arveldamiseks, seega kasvab ka väljaspool suuremaid linnasid aasta-aastalt nende kaupluste hulk, kus kaardiga tasuda saab,» rääkis pangaesindaja. Seetõttu on omakorda vähendanud inimeste sularahavajadusi ning sularahaautomaatide kasutatavus. «Seetõttu teemegi korrektuure masinate arvus just seal, kus neid on koos mitu,» kinnitas Ilisson.

Märtsiks hakkavad üle Eesti ca 30 automaati ümberhäälestuse tulemusena pakkuma samas masinas nii sularaha väljavõtmise kui ka sissemaksmise võimalust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles