Laenuvõlast ei päästa ka kodu sundmüük

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kuigi kinnisvaraturg tasapisi kosub, on kodulaenuvõlglased jätkuvalt hädas, sest pärast vara sundmüüki tuleb pangale ikkagi tasuda tuhandeid eurosid.

Mullu detsembris langetati Viru maakohtus ühel päeval kaks säärast otsust, kus Swedbank oli hagenud kodulaenuvõlgnikku, kellelt mõisteti panga kasuks üle 10 000 euro, kirjutab Põhjarannik. Seda hoolimata asjaolust, et inimene oli laenuga ostetud kodust juba ilma jäänud.

«Pahatihti on tõesti nii, et inimene jääb pärast kodust ilmajäämist edasi võlgu, sest kahjuks on kinnisvarahinnad võrreldes buumiajaga nii palju kukkunud,» kommenteeris Pindi Kinnisvara Jõhvi kontori kutseline maakler Imre Hardõkainen, kes teeb koostööd Tallinna ja Narva kohtutäituritega ning on müünud hulga sundmüüki pandud kinnisvara.

Swedbanki pressiesindaja Mart Siilivask ütles Põhjarannikule, et arvestades praegust kinnisvaraturgu, on olukorrad, kus inimesed jäävad pärast vara müüki edasi võlglaseks, pigem tüüpilised kui erandlikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles