Maxima ruumikitsikus paneb lugeja ahastama

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maxima logo.
Maxima logo. Foto: Margus Ansu / Postimees

Üks Priisle Maxima klientidest kurdab, et kuigi kaubavalik on poes piisav, siis seal valitsev ruumikitsikus on lihtsalt kohutav. Ometigi on see suure elurajooni ainus toidupood.

«Ütlen ausalt, et see poekett ning seal pakutav kaubavalik mulle meeldivad, aga just sellest poest (Priisle Maxima – toim) püüan ma lahkuda võimalikult kiiresti,» kirjutas venekeelse Postimehe poole pöördunud Svetlana. Naise sõnul on põhjus lihtne - uskumatu ruumikitsikus, mida ei leidu üheski teises Tallinna poes.

Ostja sõnul saab ta aru, et poe juhtkond püüab kaubanduspinnalt saada maksimaalset kasumit, seda enam, et külastatavus on väga suur. «Kuid peavad ju olema mingid eeskirjad, normid, aga ka terve mõistus. Riiulite vaheline ruum ei küündi isegi mitte kahe meetrini, aga isegi sinna keskele pannakse kaupa välja, nii et mööda pääseb vaid üks inimene ja siis ka külg ees ning kartes, et midagi ei puutuks ja ära ei lõhuks,» kirjeldas naine suure mikrorajooni ainsa toidupoe olukorda.

Just sel põhjusel ei julge naine poodi minnes last kaasa võtta, sest kui laps või keegi teine puudutab riiulil olevat kaupa, siis võib see lihtsalt pähe kukkuda. Naise sõnul ei olnud tark mõte varustada kitsast poodi ostukärudega, sest õhtuti ja kuu alguses, kui paljudel on palgapäev,  ulatub järjekord poolde müügisaali.

«Mis puudutab kassade tööd, siis siin mul etteheiteid ei ole: nad on noored, saavad sellistes ebainimlikes tingimustes töötamise eest sente, samas püüavad nad alati kiiresti teenindada, aga isegi see ei aita, sest pood on väike, kassasid vähe ning ostjaid palju,» rõhutas naine.

Ostja sõnul ilmus mõne aasta eest selle poefassaadile plakat, mis teatas, et varsti algab uue poe ehitamine. «Selle plakati ilmumise ajal tekkis elurajooni elanikel lootus, aga aasta läks mööda, siis teine ja kolmas,  plakat ripub edasi, peites seda õudust, mis seal taga toimub,» kirjutab Lasnamäe elanik.

Maxima pressiesindaja Erkki Erilaid lubas, et see probleem lahendatakse. «Priisle Maxima on tõesti väga populaarne ja loomulikult plaanime sinna teha uue poe senisest suurema valikuga,» rääkis Erilaid. Ta lubas, et tulevikus avatakse seal Tallinna ainus Maxima XXX. Erilaiu sõnul taotlevad nad praegu ehitusluba ning kui see käes, alles siis saab rääkida täpsematest tähtaegadest. «On tõenäoline, et uus pood avatakse Linnamäe teel juba järgmisel aastal,» sõnas Erilaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles