Asjatundja: vigade puudumine on vana auto ostul ohumärk

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Automehaanikud soovitavad kasutatud autot ostma minnes asjatundja kaasa kutsuda.
Automehaanikud soovitavad kasutatud autot ostma minnes asjatundja kaasa kutsuda. Foto: Raigo Pajula/Postimees

Autohooldusfirma OÜ Mototrading meistri Argo Keerme sõnul tuleks vana autot ostes alati arvestada sellega, et masinal võivad olla vead. Valvsaks aga peaks tegema asjaolu, kui neid väidetavalt pole.

«Kui enda ja tuttavate altminekuid tagantjärele analüüsida, siis pigem tasuks vanema auto puhul karta vigade puudumist kui nende esinemist. Midagi putitada on kümneaastasel autol vaja nagunii ja kui enne ostu võtta remondikalkulatsioon, on asi üheselt selge » rääkis Põhjarannikule OÜ Mototrading meister Argo Keerme

Ta selgitas, et pealtnäha korras auto puhul võib remont olla juba tehtud, tõsi küll tihtilugu odavalt või lausa soss-sepa poolt, sest kes ikka müüdavasse autosse raatsib investeerida. «Peagi tuleb remonti korrata või – mis veelgi hullem – laguneb auto pauguga ning siis on kahjud väga suured,» tõdes Argo Keerme.

«Olen näinud mulle hooldusesse toodud soodsalt ostetud autot, millel olid esilaternad isegi paremini paigas kui sellel premiummargil tavaliselt, aga salongi õhufiltri vahetamisel tundus olevat ruumi palju ja leidsin ka ühe rippuva juhtme, mille vahel oli takisti,» rääkis autoelektrik Aleksander.  Hoolikamal uurimisel selgus, et auto oli läbi teinud avarii ja väliselt korralikult taastatud, kuid uute turvapatjade asemel oli juhtmete vahele pandud takisti, nii et pardaarvuti pettis ära. «Poleks ma salongifiltri pärast poolt kapotialust laiali lammutanud, polekski teada saanud,» tõdes töömees.  Nii et kui auto on toodud välismaalt, võtke sealsed automüügiportaalid lahti ja vaadake, milline on üldine hinnatase. Kui teile pakutav on oluliselt odavam üldisest hinnatasemest, pole asi tihti õige.

Milliseid nippe kasutavad kasutatud autode müüjad tänapäeval, loe Põhjarannikust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles