Hinnarekord: ühe inimese ravi eest 184 025 eurot

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Patsiendil pole aimugi, kui palju tema ravi maksma läheb.
Patsiendil pole aimugi, kui palju tema ravi maksma läheb. Foto: Panther Media/Scanpix

Kõige rohkem – 184 025 eurot – nõudis eelmisel aastal ühe inimese insuldiravi. Põhja-Eesti Regionaalhaigla pressiesindaja Inga Lille sõnul on tegemist väga raskes seisundis haigega, kelle haiguslugu algas 2011. aastal ja kes on siiani intensiivravis.

Võrreldes 2011. aastaga on kalleima ravi maksumus peaaegu kaks korda suurem ehk aasta varem kulus ühe inimese müokardiidiinfarkti raviks 95 340 eurot, kirjutab Õhtuleht.

«Varasemate aastatega võrreldes kasutatakse uusi ravimeetodeid, tehnoloogiaid, kallemaid ravimeid jms,» põhjendas haigekassa avalike suhete juht Evelin Koppel ravi kallinemist.

Koppeli sõnul tõstab ravijuhu hinda ka intensiivravi ning peale põhihaigust kaasuvad tõved. «Võib juhtuda, et ühe ravijuhu raames osutatakse inimesele kokku üle 80 tervishoiuteenuse, seega võib igast ravijuhust saada ülikallis ravijuht,» lisab Koppel.

Haigekassa esindaja ennustab, et haiglaravi kallineb veelgi: «See on seotud nii meditsiinitöötajate palgatõusuga kui ka uuema tehnoloogia, ravivõtete ja ravimite kasutuselevõtuga.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles