Lugeja küsib: mida teha, kui üks naaber soojendab oma autot pool tundi?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vallavanema auto soojendamine teeb külarahvale tuska.
Vallavanema auto soojendamine teeb külarahvale tuska. Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

«Kahe kaheksa korteriga  korrusmaja vahelisel üsna pisikesel õuealal laseb ühes neist majadest elav vallavanem talvisel ajal igapäevaselt  oma ametiauto mootoril töötada umbes pool tundi järjest, reeglina hommikul 7.30-8.00. Samal ajavahemikul lähevad lapsed kooli ja täiskasvanud tööle, kogu õu on vingu täis ning seda peab kannatama igapäevaselt. Kas teised majaelanikud peaksid vallavanema tahet istuda mõnusalt sooja autosse aktsepteerima ning vaikides edasi kannatama või saab ka teda  kuidagi seadusi täitma panna? Kuna antud tegevus on seadusega reguleeritud, peaks järjepideva rikkumise korral ju järgnema ka karistus või olen ma millestki valesti aru saanud?» soovib küsija teada. Küsija teada ütleb liiklusseadus, et õuealal ja lähemal kui kümme meetrit elamust ei tohi peatatud või pargitud sõidukil mootor töötada kauem kui kaks minutit.

Vastab vandeadvokaat Maano Saareväli advokaadibüroost Sirk ja Saareväli.

Saate õigesti aru. Selleks aga, et konkreetses kohas keegi järelevalvet tegema tuleks, on vaja järelevalve teostajat (politseid) õiguserikkumise toimepanemisest informeerida. Kardan, et politsei oma rutiinsel patrullmarsruudil ei pruugi õiguserikkumise toimepanemise ajaks sellele väikesele õuealale sattuda. Selleks, et järelevalve teostaja tähelepanu pidevale õiguserikkumisele suunata, on võimalik neid sellisest õiguserikkumisest ja selle asjaoludest teavitada ja paluda sekkumist.

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles