Seiklema läinud koer pääses tänu sadamarahvale uppumisest

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spanjel.
Spanjel. Foto: SCANPIX

Saaremaal Muratsist kaduma läinud must spanjel Prints päästeti Roomassaare sadama töötajate poolt uppumissurmast ja anti seejärel omanikule üle.

Marge Kaju MTÜst Saaremaa Loomade Turvakodu rääkis, et Prints on 10aastane vanapoiss, kes millegipärast hakkas mööda jääd Muratsist Roomassaare sadama poole liikuma, kirjutab Saarte Hääl.

Esimesena märkas jääl olevat koera sadamavaht Kristjan Maidra. Pukser Panda elektrikilpi kontrollinud sadamakapten Kaarel Niine tõttas samuti Panda tekile. «Vaatasin eemalt, et ei see ole hüljes ega inimene,» rääkis Kaarel Niine.

Üheskoos hakati looma hõikama ja kätega vehkima. Tõenäoliselt nägi või kuulis koer inimesi, sest hakkas laeva poole liikuma. Kuna õhuke jää koera enam hästi ei kandnud, tegid mehed köiest silmuse ja viskasid selle ümber looma kere ning vinnasid ta seejärel kahva abil pardale. Koer oli märg ja lõdises, aga soojas laevas hakkas tal parem.

Niine kinnitusel ei ole loomade päästmine nende igapäevane tegevus. Nõukogude ajast meenub talle juhtum, kui Tagalahel sai metskitsi jää pealt ära toodud.

Kui Marge Kaju sai teate leitud koerast, kelle sarnast Kadi raadio vahendusel taga otsiti, võttis ta ühendust koera perenaisega. Kuna looma kirjeldati kui märga ja värisevat, kiirustasid nad sadamasse.

Perenaise arvates lahkus koer kodust, Muratsi küla Raavi talust, leitud loomajälgede ajamise tuhinas. «Meil on siin jänesepoeg isegi elutuppa tulnud,» ütles Printsi omanik Liia Vaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles