Lugeja küsib: miks osa piimapakke lekib?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piimapakid.
Piimapakid. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tarbija24 lugeja soovis teada, miks mõnikord kilepiimad poeriiulitel lombis ujuvad.

«Vahel jääbki piim ostmata, sest kohe mitte ei saa aru, milline piimapakkidest lekib ja milline mitte. Olen ka lekkiva piima tõttu kassast tagasi riiuli juurde jooksnud ja teise piima haaranud. Kelle praak see on?» küsis lugeja.

Vastab Tere AS kvaliteedijuht Kaisa Ringmäe.

Kilepiimade lekkimisel võib olla väga erinevaid põhjuseid. Põhjused võivad muuhulgas peituda tootmisprotsessis ja logistikas.

Lekkimine võib olla põhjustatud  pakkemasina tööst. Pakkemasina tootja poolt on lubatud teatud praagi protsent. Samuti võib lekkimist põhjustada operaatorite tähelepanematus, pakkematerjali halb kvaliteet ning pakkide purunemine kastide vahele jäämisel (logistika käigus). Kile on selline materjal, mis võib puruneda ka torgete tagajärjel, näiteks ostukorvis või kotis. 

Meie oleme kvaliteetse toodangu tagamiseks rakendanud kõikidele toodetele pideva kontrolli.  Enne laost väljastamist kontrollitakse üle kogu päeva toodang.

Kui selline asi aga juhtub, tuleks tootjale esitada konkreetsed andmed - pakendil olev markeering ja pakend ise. Selle alusel on võimalik kindlaks teha pakkemasin ning tootmiskuupäev. Kui tegu on pakkematerjalist põhjustatud lekkimisega, siis edastame praakpakendi kiletootjale ekspertiisiks, kui aga pakkemasinast, saame lekkekohta uurides teha kindlaks masina rikke.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles