Lugeja küsib: kas külm võib postisaadetistele liiga teha?

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakiautomaat.
Pakiautomaat. Foto: JT/SCANPIX

Tarbija24 lugeja soovis teada, kas õues paiknevates Post24 pakiautomaatides võivad postisaadetised talvel ära külmuda või niiskust saada.

«Näiteks SmartPOST peab oma konkurentsieeliseks seda, et siseruumides paiknevate pakiautomaatide puhul ei pea muretsema, et külm, kuumus või niiskus hinnalist saadetist kahjustama pääseks. Milliseid tooteid võib näiteks külm kahjustada?» küsis lugeja.

Vastab AS Eesti Post avalike suhete juht Inge Suder.

Pea kõikide kaupade tarneahelas on mõni lüli, kus saadetis puutub kokku välistemperatuuriga, õhuniiskusega jms. Näiteks eritingimusteta veoautod, millega tavaliselt transporditakse kaupu kas lennukile või laevale. Samuti parkimisplatsid, lennujaama hoiuala ja eritingimusteta konteinerid, kus kaup oma järgnevat tarneahela sammu ootab.

Oleme ka kontrollinud ja testinud, et ehkki ilmastik mõjutab kapi temperatuuri, ei juhtu sellest meie klientide saadetistele halba. Meie partneri InPosti (pakiautomaatide valmistaja) kogemus Poolas ja mujal maailmas on näidanud, et hoolimata karmidest talveoludest (-25 kraadi) pole neil klientide saadetistega probleeme olnud. Eesti Posti jaoks jaoks on oluline klientide kasutajamugavus ja seetõttu otsustasime paigaldada pakiautomaadid õue.

Oleme selle peale mõelnud, et millised tooted võivad kahjustada saada, kuid ei oskagi ühtegi sellist välja tuua. On ju veel erisaadetised, mille puhul kehtivad erinõuded, kuid nendel on ka eraldi transpordiahelad.

Kuna meie eeliseks on see, et pakiautomaadid on avatud 24 tundi, siis konkurendid toovad vastukaaluks sõnumi, et nende pakiautomaadid on siseruumides. Meie statistika aga näitab, et 30-40 protsenti inimestest lähevad saadetisele järele ajal, mil kaubanduskeskused on suletud - enne tööd ja õhtul kella kümne ja üheteistkümne ajal. Põhilised kaubad on ikkagi riided ja muud tarbekaubad, millele äärmuslikud ilmastikuolud liiga ei tee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles