Rootsi bussijuhid protesteerivad haisva sõitja vastu

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinnasse tulevad uued ühistranspordi peatused.
Tallinnasse tulevad uued ühistranspordi peatused. Foto: Tairo Lutter

Rootsi Uppsala ühistranspordi järelevalve ametnikud pidid tegema kodukõne lehkavale mehele, kelle kohta laekus ohtralt kaebusi teistelt reisijatelt ja bussijuhtidelt.

«Mõtle kõige hullemale lõhnale, mida suudad ette kujutada ja lisa sellele veel 10 protsenti,» kirjeldas bussijuht Göran Frick kõnealuse mehe haisu kohalikule väljaandele. Ta lisas: «See lehk on jube ja on läinud aina hullemaks.»

Bussijuhtide sõnul haiseb mees nii halvasti, et kaasreisijad paluvad tihti bussi juba enne peatust peatada, et välja minna, kirjutab The Local. Frustreeritud bussijuhid allkirjastasid avalduse, milles nõuavad, et ühistranspordi operaator UL võtaks probleemi vastu midagi ette.

«Juhtidena näeme me seda töökoha probleemina ja sellise haisu sees töötamine ei ole talutav,» kirjutasid nad. Bussijuhid selgitasid, et olid haisva mehe tõttu sunnitud vahetama ka istmeid, millel ta oli varem istunud. Nimelt püsis hais väga kaua istmel.

Ühistranspordi järelevalve ametnikud nõustusid, et midagi tuleb ette võtta ja otsustasid esmaspäeval kõnealust meest külastada, et asjaolusid selgitada. Nende sõnul ei lubata mehel enam bussis sõita, kui ta oma personaalset hügieeni ei paranda. Väidetavalt on mees inimeste kaebustest teadlik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles