Kas nädalavahetus välismaal väsitab või värskendab?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PA Wirepress/SCANPIX

Puhkusepäevi on alati napilt ning pikemaid reise ei saa tavaline tööinimene lubada endale aasta jooksul rohkem kui paar. Kui aga vaim vajab värskendamist, siis järeleproovinute sõnul piisab võõrast riigist inspiratsiooni ammutamiseks ka pikast nädalavahetusest.

Maarja Aeltermanni sõnul olenebki pika nädalavahetuse võtmise võimalus peamiselt salve jäänud puhkusepäevadest. Kui neid on paar tükki, on hea vabaks võtta näiteks neljapäev-reede, nii et saaks kolmapäeva õhtul või neljapäeva hommikul ära lennata ja pühapäeva õhtul tagasi tulla.

«Sellega tuleb muidugi juba eos arvestada, et puhkusest selle sõna otseses mõttes ei tule sel ajal midagi välja, kuna aega on ju vähe, aga tegemist palju,» nentis Aeltermann. Tema sõnul on pikk nädalavahetus võimalus vaimselt välja puhata, ennast igapäevaelust ja Eestist välja lülitada ning välismaa õhku sisse ahmida, et siis pühapäeva õhtul nautida, kuidas erinevate vaatamisväärsuste vahel pendeldades läbitud vahemaad kehas tunda annavad.

Olles vabatahtlikuna Sitsiilias, otsustas Laura Vetik ühel nädalavahetusel sõbrannale Stuttgarti külla sõita. «Mõjus fantastiliselt hästi – selline tunne jäi, nagu oleksin vähemalt nädal aega ära olnud. Ma ei mäletagi, millal mul oli viimati nii lõõgastav nädalavahetus,» õhkas Vetik.

Annika Helendi, kes jõudis koos sõbrannaga ühe nädalavahetuse jooksul käia suisa kolmes riigis ja lõpuks pühapäeval lennukist maha jäi, tundis ennast pärast reisi väga väsinult. «Aga ilmselt peamiselt seetõttu, et lennust maha jäime. Väga puhanud ei olnud, aga kokkuvõttes olid ikka positiivsed emotsioonid,» lisas Helendi.

Kõigi teemat kommenteerinud reisihuviliste sõnul jõudis paari päevaga tutvuda nii peamiste vaatamisväärsuste kui ka toidu ja inimestega, isegi poodides sai käidud.

Helendi ööbis Saksamaa väikelinnas ning ühel päeval lennati Amsterdami, teisel Londonisse. Hommikune lend läks kella 7 ajal ning tagasi oldi juba 9–10 ajal õhtul. «Mõlemas linnas käisime kesklinna risti-rästi läbi ja tähtsamad vaatamisväärsused nägime ka ära. Jõudsime isegi mõne tunni poodides käia. Buckinghami palee juurde jõudsime täpselt vahtkonnavahetuseks, nii et tõesti jäi tunne, et nägime ära kõik põhilise,» meenutas Helendi.

Vaatamata reisi lühidusele on tegemist siiski küllalt kuluka ettevõtmisega. Kõige rohkem kulub raha muidugi lennupiletitele. Aeltermann soovitab võimalusel eelistada otselende, mis on tavaliselt veelgi kallimad. «Tuleb arvestada, et lendamisele ei saa kulutada liiga palju aega, nii et mina kasutan otselende või sõidan maksimaalselt läbi Riia, et vältida pikki ooteaegu ümberistumisel,» rääkis ta.

Kuna väide «igas sadamas on eestlane» kehtib praegu vast kindlaminigi kui iial enne, siis ööbimiskoha leidsid kõik nädalavahetuse reisijad tuttavate juures. Diivanil magamine ja ise toidu valmistamine aitas kokkuvõttes vähendada ka reisikulusid.

Pagasiga soovitavad neiud samuti tagasi hoida – piirduda võiks kindlasti vaid käsipagasiga. «Palju sul peale hambaharja ja paari riideeseme ikka vaja on,» nentis Aeltermann.

Helendi soovitab käsipagasi puhul lugeda ja järgida hoolikalt lennufirmade reegleid. «Odavlennufirmad ei ole selles osas väga vastutulelikud,» lisas Helendi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles