Türju elanik pöördus ulukikahjustuste pärast maavanema poole

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metssiga.
Metssiga. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Juba mitmendat aastat metsseakahjustustega kimpus olev Torgu valla elanik Salme Rinne on oma murega pöördunud nii keskkonnaameti kui ka maavanema poole.

Päädu talu 75-aastase perenaise Salme Rinne sõnul on talu õuemaadel Türju külas muutunud alates 2009. aastast järjest tõsisemaks mureks metssigade rüüsteretked, mis viimasel ajal toimuvad juba aastaringselt, kirjutab Saarte Hääl.

«Sel sügisel me lihtsalt ei suutnud enam pidevalt lisanduvaid kahjustusi kõrvaldada, jõud oli otsas,» möönab Salme Rinne, kelle sõnul on talu õueala viimase nelja aasta jooksul enam kui 70 protsendi ulatuses kümneid kordi segi pööratud.

Rinne sõnul on sarnases olukorras ka paljud ümbruskonna elanikud ning eriti raske on olukord eakamate inimeste jaoks, sest kaitset ei paku isegi aiad, kui need pole just ülivõimsad.

Salme Rinne tõdeb, et kuigi viimastel kuudel on jahimeeste sõnul Türju kandis metssigade arvukust piiratud, ei ole seda kuidagi näha. Ta soovis oma kirjas maavanemale teada, kust võiks abi leida, kas keegi vastutab metsloomade ülemäärase arvukuse eest ja kas keegi korvab inimestele tekitatava kahju.

Maavanem Kaido Kaasik ütles, et maavanem ei tegele jahinduse korraldamisega ja järelevalvega. «Küll võin tulevikus oma mõtteid avaldada kui maaomanik ja jahimees, aga hetkel kahjuks ei jõua,» sõnas maavanem, kes on praegu hõivatud seoses vabariigi läheneva aastapäevaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles