Taksofirma protesteerib neid leivata jätnud tasuta ühistranspordi vastu

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Takso.
Takso. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Tasuta ühistranspordi vastu protesteeriv Saksa Takso lubab homme inimesi ilma rahata sõidutada. Tõsi küll, kui sõit läheb kallimaks kui 7 eurot, siis tuleb ikkagi ise juurde maksta.

Saksa Takso pakub teisipäeval, 26. veebruaril, hommikul kella kaheksast õhtul kella kaheksani taksoteenust Tallinna linna piires tasuta, teatab ettevõte. Nii protesteeritakse tasuta ühistranspordi vastu, mis on märkimisväärselt vähendanud taksosõitjate arvu.

Saksa Takso tegevjuht Andrea Greeni sõnul on alates uuest aastast, kui pealinlased saavad tasuta ühistranspordis sõita, taksosõitude maht tunduvalt vähenenud – kahe kuuga on kõnekeskusesse laekunud 25 protsenti vähem väljakutseid kui eelmisel aastal samal ajal. «Linnavalitsus võiks selle raha investeerida hoopis Tallinna tänavate teeolude parandamisse, kuna tänavaaukude tõttu oleme pidanud taksode veermikke ebanormaalselt palju remontima ja vahetama,» täiendas Green.

Taksofirma lubaduse kohaselt homme päeval raha ei küsita kuni seitse eurot maksva sõidu eest. «Sisse istumistasu on meil 2.30 ja kilomeetri hind 49 senti, eks igaüks võib ise arvutada, kui kaugele seitsme euro eest saab,» ütles taksofirma dispetšer. Ta pakkus, et kesklinnast Mustamäele või Lasnamäe algusse peaks ilma rahata saama, aga kui sõita näiteks Lasnamäe lõppu, siis ilmselt on vaja juurde maksta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles