Lugeja küsib: kas võõrasse linna õppima minnes tuleb end registreerida elanikuks?

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu.
Tartu. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Tarbija24 lugeja, kes õpib esimest aastat Tartu Ülikoolis uurib, kas riik eeldab, et õpingute perioodiks registreerib tudeng end selle linna elanikuks, kuhu ta õppima suundus? Lugeja uurib, kui sageli on mõistlik oma elukohta rahvastikuregistris muuta? «Tudengina tuleb ette palju kolimist ja ka ühiselamus elamist, samas on osa kohalike omavalitsuste teenuseid registreeritud elanike jaoks soodsamad,» toob tudeng välja.

Vastab siseministeeriumi rahvastiku toimingute osakonna juhataja Enel Pungas.

Inimesel on kohutus hoolitseda oma elukoha aadressi õigsuse eest rahvastikuregistris. Kui ta asub püsivalt elama teise elukohta, tuleb tal uus elukoht registreerida 30 päeva jooksul. Rahvastikuregistrisse saab kanda vaid ühe elukoha aadressandmeid. Seega, kui inimesel on mitu elukohta, võib ta ise valida, milline aadress rahvastikuregistrisse elukohana kanda. Rahvastikuregistri elukohaga seotud teenuseid osutab isikule see omavalitsus, kuhu tema elukoht on registreeritud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles