Vähihaigelt nõuti kirjalikku tõendit tema peatse surma kohta

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Rootsi sotsiaalamet nõudis 23-aastaselt vähihaigelt kirjalikku avaldust selle kohta, et ta lähiajal ära sureb.

«Nad sisuliselt ütlesid, et ei maksa talle haigusraha, kuna neil pole mingeid tõendeid selle kohta, et ta varsti sureb,» vahendab Local vähihaigete toetusgrupi liikme Julia Mjörnstedti sõnu portaalile Nyheter24.

Naise sõnul võttis temaga ühendust 23-aastane vähihaige patsient, kellele arstid olid öelnud, et tal on jäänud elada mõned nädalad ning kes soovis neid veeta pigem kodus kui haiglaseinte vahel.

Kuid Rootsi sotsiaalameti arvas, et mees kirjutati haiglast välja, kuna ta seisund paranes. «Kui ta proovis uuendada oma haigusraha taotlust, siis öeldi talle, et kui ta koju läheb, siis ei ole ta piisavalt haige,» rääkis Mjörnstedt.

Naine võttis ametiga sel teemal ühendust. «Siis öeldi, et neil on vaja kirjalikku tõendit koos kuupäevaga, mil ta peaks surema. See on kõige veidram asi, mida ma olen eales kuulnud. Ükski tohter ei kirjutaks midagi sellist,» tõdes naine.

Pärast meediakajastust amet vabandas hiljem ja nimetas seda eksituseks. «Meil on juhtunu pärast väga kahju, kuid austades pere privaatsust ei saa me midagi enamat öelda,» ütles ameti esindaja Cecilia Udin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles