EMT Mobiil-IDga liitus mullu üle 16 000 kliendi

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
iPhone EMT esinduses.
iPhone EMT esinduses. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

EMT Mobiil-IDga liitus möödunud aasta jooksul 16 359 klienti, mis on pea 70 protsenti rohkem kui tunamullu, kui Mobiil-IDga liitus alla 10 000 klienti.

«EMT Mobiil-ID on turul olnud viis aastat ja liitumiste arv on igakuiselt pidevalt kasvanud, mis näitab, et inimesed hakkavad seda mugavat võimalust internetis oma isiku tõendamiseks ja digiallkirjastamiseks üha enam hindama,» sõnas EMT teenuste juhtimise üksuse juht Lauri Läheb.

«Kindlasti mängib siin oma rolli ka nutiseadmete pealetung, sest nutitelefoni või tahvelarvutisse ei saa sisse logida ID-kaardiga, seega on Mobiil-ID sel juhul asendamatu,»  lisas Läheb.

Sertifitseerimiskeskus AS andmetel tehakse viimasel ajal Mobiil-IDga umbes miljonit toimingut kuus ja 85 protsenti nendest on pangatoimingud. Mobiil-ID on riiklik isikutunnistus, mis asub mobiiltelefoni SIM kaardil ning on seetõttu kasutajaga alati kaasas. Mobiil-ID võimaldab teha samu e-toiminguid nagu ID-kaart.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles