Kas turvakaamera näeb proovikabiini?

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasnamäe Prisma rõivaosakonna proovikabiini peeglist näeb turvakaamera silma. Pildil Prisma proovikabiin.
Lasnamäe Prisma rõivaosakonna proovikabiini peeglist näeb turvakaamera silma. Pildil Prisma proovikabiin. Foto: Liis Treimann
Lasnamäe Prisma külastaja võib rõivaosakonna proovikabiini peeglist näha veidi eemal laes asuvat turvakaamerat ning arvata, et kaamerasilm jälgib teda. Kaupluse kinnitusel valvab kaamera siiski vaid kabiini ust.

Õhtuleht kirjutab, et kui kabiinis peegli ees sirgelt seista, siis kaamerat ei märka, kuid pükste proovimiseks kummardades ilmub peeglisse turvakaamera ning loogiline on, et kui inimene näeb kaamerat, näeb kaamerasilm ka teda.

Prisma kommunikatsioonijuhi Kadri Lainase kinnitusel on kaamera siiski suunatud garderoobi ustele ning sees toimuvast neil videopilti ei ole. «On väga täpselt paika pandud, et otse loomulikult ei ole võimalik kabiini sisse näha. See oleks täiesti lubamatu!» lausus ta.

Samas tunnistas Lainas, et enamik vargusi pannakse toime kabiinides, kuid kaameratega jälgitakse siiski vaid seda, kui palju ning milliseid asju kabiini kaasa võetakse ning kas nendega ka välja tullakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles